Gentse gamers krijgen eigen hotspot

In het buitenland zie je het al vaker, maar bij ons is het nieuw in het straatbeeld: een café voor gamers.
Met Barvatar willen Wouter, Filip en Olivier een plaats creëren waar de online game gemeenschap
elkaar fysiek kan ontmoeten. “Het is een ontmoetingsplaats voor fervente gamers, maar evengoed
voor jongeren, vrienden of collega’s die willen ontspannen met een laagdrempelig spelletje.”


Onze redactie sprak met Wouter Maenhaut, bezieler van het project.


Met Barvatar ben je niet aan jouw proefstuk toe. Je bent al langer actief in de sector.
“Ik ben ooit afgestudeerd als eventmanager. Ik begon mijn eigen bureau en had al snel enkele klanten in de gamingwereld. Na enkele jaren heb ik een tweede bedrijf opgestart, tournamentcenter. Daarmee organiseren we tornooien van kaartspelen in Europa. Het meest bekende spel is waarschijnlijk
Pokémon. Daar ging voor de pandemie al mijn tijd naartoe. Ik zat meerdere keren per maand in Londen en het bedrijf had twintig medewerkers, nu zijn dat er nog acht. We verwachten wel dat er een aantal terugkeren zodra we opnieuw evenementen kunnen organiseren.”

Zo kwam er tijd vrij voor andere projecten?
“Ik had onverwachts wel wat tijd om na te denken over andere plannen. We gingen van zestig evenementen per jaar naar nul. Doordat ik normaal veel in het buitenland vertoef, zag ik daar de ontwikkelingen. Er werden heel wat lokale projecten opgestart. Op internationaal vlak staan ze al heel ver op het vlak van esports (electronic sports).”

Lees het volledige interview: