Vrij Ondernemen – juni 2019

Lees het volledige magazine digitaal, download de nieuwe editie in pdf: 193.417 VRIJ ONDERNEMEN 02-2019_3

De zomer staat voor de deur, dat betekent dat er een nieuwe Vrij Ondernemen in de bus zit. Voor het jaarthema Iedereen Innovatief zochten we het deze keer niet te ver. We gingen op bezoek bij Pozyx. Enkele jonge Gentse ingenieurs richtten een bedrijf op waar indoor GPS-systemen ontwikkelt worden. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat lees je hier.

Op de cover blinkt Louis van Wiele, de slager die al op zijn twintigste een eigen keurslagerij openhoudt in hartje De Pinte. Hoe hij dit project gerealiseerd heeft lees je in het interview.

Louis van Wiele volgde zijn opleiding tot slager in de Groene Poorte te Brugge. Ook daar gingen we een kijkje nemen. Directeur Iris Cornette wist ons te vertellen dat ze de laatste jaren opnieuw een toename zien in het aantal inschrijvingen voor de slagerijschool. Hoe ze de jongeren klaarstomen en warm maken voor dit beroep lees je hier.

Video is de nieuwe foto, zo schrijft Frederic Devos in zijn column. Hij geeft vijf tips om de perfecte video in elkaar te steken. Zowel voor professionals als beginners. Lees hier de column.

Marc De Munter heeft het in zijn column over grote en kleine vennootschappen. Het eerste deel is terug te vinden in de vorige Vrij Ondernemen. Het vervolg lees je hier.

Vanaf 1 mei 2019 hebben ook zelfstandige vaders het recht op vaderschapsverlof en geboorteverlof. Daarvoor ontvangen ze vanaf nu een vergoeding. Hoe alles in zijn werk gaat en waar je moet op letten lees je in de column van Tom Lacres.

Naar goede gewoonte schrijft ook Frederic Leleux een bijdrage. Hij heeft het in dit nummer over de B2B relaties tussen grote en kleine ondernemingen. Lees zijn column hier.

Lees het volledige magazine digitaal, download de nieuwe editie in pdf: 193.417 VRIJ ONDERNEMEN 02-2019_3