Vrij Ondernemen – maart 2017

Bekijk het magazine: Editie maart 2017 (pdf)

Op de cover pronkt een ondernemersgezin uit Eeklo. Ze staan voor hun pop-up shop terwijl ze hun optiekzaak renoveren. Lees het verhaal van deze authentieke middenstanders die geloven in de toekomst van hun stad als handelscentrum. “Wij wilden niet de zoveelste baanwinkel worden”, zegt Luc Demeester in deze reportage.

Ook Juliaan De Bock doet zijn verhaal in het LVZ-magazine. Hij bouwde zijn bedrijf Juri uit tot een succesverhaal. Juri realiseert prestigieuze bouwwerken in Vlaanderen en Brussel voor gerenommeerde opdrachtgevers. Opvallend is de vertrouwensband die Juliaan opbouwt met zijn klanten: “Voor mij is een samenwerking geslaagd als die klanten mijn vrienden worden.”

Door de ondernemersverhalen heen adviseren we je in dit nummer met het 10-stappenplan van Incozina en LVZ om te starten als zelfstandige en met columns over interne meerwaarden op aandelen, de wetgeving voor pop-up stores en het statuut van de student-zelfstandige. Bekijk ook de regionale artikels en de vormingskalender.