Vrij Ondernemen – maart 2019

Bekijk het magazine: VRIJ ONDERNEMEN 01-2019

Vrij Ondernemen vindt het stopcontact opnieuw uit

 

Een nieuwe lente, een nieuwe Vrij Ondernemen. We doen natuurlijk door met ons jaarthema innovatie, onder de noemer Iedereen Innovatief. Verder laten we federaal minister van Sociale Zaken Maggie De Block de recente realisaties voor zelfstandigen voorstellen. En u vindt er ook een nieuwe column over sociale media-advies. Want uw bedrijf verkopen, dat doe je vandaag op het internet!
Bart De Backer uit Aalst is een dromer. Hij wil Europa verbazen met zijn regelbare wandcontactdozen en zo het installatieproces in de bouwsector vereenvoudigen. Hij stond er onlangs mee op een beurs in München en neemt binnenkort ook deel aan handelsmissies in Noorwegen, Zweden en Spanje.
Lees over zijn innovatieve ideeën.

Maggie De Block is niet alleen minister van Volksgezondheid. Als minister voor Sociale Zaken heeft ze de voorbije vijf jaar ook gewerkt aan het ondernemersklimaat. ‘’Ik wil absoluut naar een gelijke bescherming van iedereen die werkt, zelfstandigen, werknemers en ambtenaren’’, zegt de Open Vld-politica.
Lees het interview. 

Onbetaalde facturen blijven een kwelgeest voor zelfstandigen en ondernemers. We kunnen dus niet vaak genoeg tips geven om uw klanten aan te zetten tot het tijdig betalen van uw facturen. Advocaat-curator Frederic Leleux zet ze voor u op een rijtje: Lees het hier.

Wat zouden we zonder Facebook zijn? Steeds meer zelfstandigen en kmo’s begrijpen dat je vandaag aanwezig moet zijn op sociale media. Daarom geeft Frederic Devos vanaf nu social media-advies. Hij is zaakvoerder van een communicatiebureau gespecialiseerd in social media marketing voor kmo’s. Lees hier zijn eerste bijdrage over de Zaak Pastinaak.

Lees het volledige magazine digitaal, download de nieuwe editie in pdf: 190.232 VRIJ ONDERNEMEN 01-2019

29 maart 2019